CITOVSKÁ TŘÍKRÁLOVÁ ROŠÁDA

V sobotu 5. 1. 2013 zorganizovali sokolíci z Citova druhý ročník rapid turnaje. Tentokrát bez loňského vítěze Vojtěcha Pláta, ovšem s množstvím jiných silných hráčů. Celkem 44 šachistů odehrálo 9 kol tempem 2×15 minut. Kromě domácích hráčů tu byli borci z Přerova, Vinar, Skaličky, Zábřeha, Napajedel, Zlína a Starého Města.

Z nedalekého Prostějova si přijel zahrát také mezinárodní mistr Jarda Bureš, který potvrdil roli favorita a v turnaji s přehledem zvítězil. Soupeřům pustil jen 3 remízi. Druhý skončil zkušený Fera Vrána ze Starého Města se 7 body. Třetí byl Petr Kapusta ze Starého Města s 6,5 body. Z juniorů byl nejlepší Jakub Jiříček ze Skaličky, který uhrál 5 bodů.

Z domácích hráčů byl nejlepší Michal Šneidr hrající za Spartak Přerov s 5 body. Vinaráci se předvedli v dobré formě – Tomáš Přikryl 6 bodů, Laďa Šlapák 5 bodů, Roman Potrok 4 body a Matěj Slováček 2 body.

Za parádní turnajíček zaslouží velký dík již zkušení organizátoři – Petr Lavrinčík, Michal Šneidr, Marek Mádr a další. O přátelskou atmoféru se staral Rosťa Luňák. Bufet nabízel kromě jiného tři druhy meny na oběd a našli se i borci, co si dali na tři krále trojkombinaci … Hlavním rozhodčím byl opět Laďa Šlapák :).

výsledky

výsledky na chess-results

Přidat odpověď

*